Home » Designers » Djamila Monteiro

Djamila Monteiro

Zo’n 30 jaar geleden ben ik geboren in Kaapverdië en op jonge leeftijd naar Nederland gekomen en woon nu in Schiedam. Al vanaf een jong meisje heeft mode en kleding mij geïnspireerd en gefascineerd. Ik was altijd bezig met tekenen en kleuren en met passen en combineren van outfits.

Al ruim 10 jaar werk ik als professioneel model en heb in binnen- en buitenland modeshows gelopen en vele fotoshoots gedaan voor diverse opdrachtgevers. Als fashionmodel heb ik in die tien jaar tijd een ruime ervaring opgedaan waaronder het presenteren van mijn vaderland Kaap Verdië in Kosovo en ben toen Miss Freedom of the World 2013 Fotogenic geworden.

Sinds 2012 ben ik gestart als fashiondesigner en heb mijn eigen damesmodelijn opgezet, waarmee ik met andere modellen en zelf meedoe aan diverse modeshows.

Mijn ambities zijn veelbelovend en internationaal gericht. Ik droom ‘s nachts van het ontwerpen van prachtige jurken en tassen en overdag besef ik dat ik mijn dromen zullen gaan uitkomen. Graag wil ik in een mooiere wereld werken met gebruik van vele verschillende kleuren en bijzondere stoffen en laat ik mij steeds inspireren vanuit mijn roots en mijn enorme passie voor mode.
www.djamilafashion.com