Home » Designers » Duc Nguyen

Duc Nguyen

Duc Nguyen is geboren in Vietnam. Woont sinds 2014 jaren in Rotterdam.

Duc heeft tijdens zijn verblijf in Nederland veel interesse voor vormgeving gekregen. Uiteindelijk is mode het vak waarin Duc zijn toekomst als designer ziet.

Om zijn ambitie in mode te realiseren heeft hij de opleiding modeontwerpen gevolgd aan de Nederlandse Beautyschool in Rotterdam. Deze opleiding heeft hij met uitstekende resultaten afgesloten in juli 2015.

Hij heeft naast het ontwerpen ook veel aandacht voor de ambacht en de techniek van modeontwerpen. Zijn stijl is aan de ene kant zakelijk en ingetogen, waarbij contrasterend kleurgebruik en strenge lijnen in zijn ontwerpen kenmerkend zijn. Aan de andere kant vertonen de ontwerpen van Duc veel invloeden van zijn ingetogen Aziatische achtergrond en de invloeden van de Westerse Romantiek.

Naast de creatie van couture collecties voor vrouwen, heeft Duc ook sinds kort een compacte mannenlijn ontwikkeld, die hij ook in de toekomst op exclusieve basis op de markt zal gaan brengen.

Kortom Nguyen Duc is een talentvolle jonge ontwerper, die met veel gevoel voor elegantie en esthetiek zijn eerste stappen heeft gezet in de internationale modewereld.